Polonya Vizesi - Gezgel Turizm
Vize

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi sayfamıza Hoş geldiniz. Polonya vizesi ile ilgili tüm detayları sizin için yazdık

Polonya vizesi sitesi web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Kaliteli güvenli ve garantili vize hizmeti almak ve vize işlemlerini yapmak için bizim ile iletişime geçiniz.

TELEFON: 0545 571 7 571   Email: info@kocakvize.com

İçindekiler

Polonya Hakkında Genel Bilgi

  • Başkent : Varşova
  • Telefon : +48
  • Alan : 312.679 km2
  • Nüfus : 38,483,957
  • Para Birimi : Polonya Zlotisi

Polonya Vize İstiyor Mu? Polonya’ya Vize Var Mı?

Polonya vize istiyor mu? Polonya’ya vize var mı? Polonya vize gerekiyor mu? Polonya vize ister mi? Polonya yeşil pasaporta vize istiyor mu? Polonya vize gerekiyor mu?

Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır.

Polonya’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Polonya Schengen vizesi (90 güne kadar – C tipi vize) başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. Polonya Schengen vize başvurusu VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir ve buradan gerçekleştirilen vize başvurusu konsolosluğa gönderilir.

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya’ya seyahat gerçekleştirmek için ilk önce yetkili vize ofisleri üzerinden VFS GLOBAL ve Polonya Büyükelçiliğinden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Polonya vizesi için gerekli evrakları ve Polonya vizesi için istenilen belgeleri hazırladıktan sonra ve Polonya vize ücretini yatırdıktan sonra Polonya için 1 aylık Polonya vizesi, 3 aylık Polonya vizesi, 6 aylık Polonya vizesi, 1 yıllık Polonya vizesi alabilirsiniz.

Polonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Polonya Vizesi Nereden Alınır?

Polonya vizesi yetkili vize ofisleri üzerinden başvuru yapılarak alınabilir. Vize ofisleri sizin adınıza vize başvurusu yapma yetkisine sahiptirler.

Ayrıca VFS GLOBAL Polonya vize başvurusu merkezi üzerinden de yapabiliriler.

Polonya Schengen Vizesi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Polonya vize şartları

Polonya Schengen vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda olumlu sonuç alabilmek için belirli gereklilikler ve şartları yerine getiriyor olmanız gerekiyor.

Bu şartları sağlamadan (sağlık ve acil durumlar hariç) Polonya Schengen vizesi almanız çok zordur. Hatta durum acil bile olsa, bu şartlar sağlanamıyorsa vize almanız zor olabilir. Yani herkes Polonya vizesi alamıyor.

Polonya vizesi almak için temel olarak 3 şartı yerine getiriyor olmalısınız. Bu 3 şart sağlandıktan sonra diğer problemler çok daha kolay bir şekilde giderilebiliyor.

Birinci Şart: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye’de yasal oturum iznine sahip olmak.

Türkiye’den Polonya Schengen vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için olmazsa olmaz şartlardan birincisi budur.

İkinci Şart: Türkiye’de düzenli bir yaşantınız olmalı.

Buradaki düzenden kastımız, bir aileniz ve/veya düzenli işiniz olmasıdır. Bu düzenin Türkiye’de kurulu olması gereklidir. Aksi durumda, düzeninizin olduğu ülkeden başvuru yapmanız beklenir. Öğrenciler ve ev hanımları için, içinde bulundukları durum düzenli bir iş anlamına gelmektedir.

Bizim önerimiz, Polonya vize başvurusu yapmadan önce en az 1 senedir aynı iş yerinde çalışıyor olmanızdır. Bunun iki sebebi var.

  1. Birincisi, bir sene dolmadan yıllık izin hakkınız olmaz. Bir seneden az çalışanlar için konsolosluk vize almak için çalışma durumunun göstermelik olduğunu düşünebilir. Emin olun bunu yapan çok sayıda insan var. Siz onlardan biri olmayabilirsiniz ama konsolosluk bunu düşünebilir.
  2. İkincisi ise, düzenli olarak mevcut işinizde çalıştığınıza ve bir düzenin olduğuna konsolosluğun inanması için, konsolosluğun beklentisi en az bir yıldır aynı kurumda çalışıyor olmanızdır.

Burada birçoğunuzun aklına gelen bir soru olacak. En az 1 senelik çalışma sağlanmadan vize alamaz mısınız? Tabi alabilirsiniz. Biz de daha kısa çalışması olan oldukça çok sayıda misafirimiz için vize aldık. Çünkü konsolosluğun talep ettiği son 3 aya ait çalışma evraklarıdır.

Bununla birlikte, 3 aydan daha kısa çalışan ya da çalışmayanlara da vize alınabiliyor. Bunları da bizzat ve şahsen tecrübe ettik.

Bu durumda seçim yapılması gereken konu, kumar oynamak mı istiyorsunuz yoksa sorunsuz olarak vize almak mı istiyorsunuzdur. Biz tavsiyemizi veririz, gerekçeleri sunarız ama karar sizindir.

Kararınız doğrultusunda da Polonya vizesi alabilmeniz için gerekli her şeyi yapacağımızdan da emin olabilirsiniz.

Üçüncü Şart: Belgeler ile ispatlanabilir düzenli gelir ve birikime sahip olmalısınız.

Belgeler ile ispatlanabilir gelir, düzenli çalıştığınız yerden maaşınızın olması, düzenli olarak gelen kira gelirleri gibi gelir kaynaklarınızı kanıtlamanızdır. Şirket sahipleri için de iş yerinden gelir elde ettiğinizi gösterir banka hesapları ile bu durumu kanıtlayabiliyoruz.

Bu gelirleriniz ile de Polonya’ya gitmek ve vize almak için gerekli olan maddi birikimi sağlayabiliyor olmak gereklidir. Yine burada öğrenci ve ev hanımları için kendisine sponsor olan kişinin gelir kaynakları önemlidir.

Polonya vizesi almak için bankada ne kadar para olması gerektiğine dair sorunuzun yanıtını da tüm ayrıntıları ile bu sayfanın devamında açıklayacağım.

Bu iki şartı sağladığınızı düşünerek devam ediyorum. Şimdi gelelim vize başvurusu yapmaya.

Polonya Vize Türleri

Polonya vize türleri

Polonya Schengen Vize (C Tipi )

90 gün altı vizedir. Polonya’da 90 günden daha az bir sürede kalınacak ise  C-tipi vizeden birilerini seçip almaları gerekmektedir.

  • Turistik vize (Turizm vizesi)
  • Ticari Vize (iş ve fuar vizesi)
  • Çalışma vizesi
  • Aile ve Arkadaş ziyaret vizesi
  • Eğitim Vizesi
  • Tır Şoförü vizesi

Polonya Ulusal Schengen Vize (D Tipi – Uzun Dönem )

90 gün üzeri vize tipidir. Polonya’da 90 günden fazla kalınacak ise D-tipi vizeleri almaları gerekmektedir.   Çalışma, Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi, Staj, Dil Kursu için alınan vize tipidir

  • Çalışma vizesi
  • Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi vizesi
  • Staj vizesi
  • Dil Kursu

Polonya Turistik Vize

Polonya Schengen bölgesindedir. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer geçerli bir Schengen vizeleri yoksa Polonya büyükelçiliğine veya konsolosluğuna vize başvurusu yapmaları gerekir.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabi iken yeşil, gri ve siyah pasaportu sahipleri, 90 güne kadar olan seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftırlar.

Polonya turistik Schengen vizesine başvuracak kişilerden seyahat sonrasını da kapsayacak şekilde, altı ay geçerli pasaport, vize başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet biyometrik fotoğraf, otel ve uçak rezervasyonuna ilişkin belgeler standart olarak istenmektedir.  Bunlara ilaveten kişinin işçi, memur, emekli, işveren, öğrenci, ev hanımı veya esnaf sanatkâr olmasına göre hazırlanması gereken evraklar birbirinden farklı göstermektedir.

Evraklar, evrak detayları dikkate alınarak hazırlanmalı, güncel olmayan ve eksik evraklarla yapılan başvuruların ret ile sonuçlanacağı unutulmamalıdır. Vize Ankara, başvurunuz konusunda size yardımcı olabilecek vize danışma merkezlerindendir. Polonya turistik vizesi alma süreçlerinin tamamını titizlikle takip etmektedir.

Polonya Ticari Vize

İş ile ilgili bir etkinliğe katılmak, iş görüşmesi yapmak, firma ziyareti gibi amaçlarla planlanan seyahatler, Polonya ticari vize talebi kapsamında değerlendirilir. Ticari vizeye başvurabilmek için Polonya’da faaliyet gösteren bir firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Polonya’daki polis birimlerinin onayını taşıyan davetiye, şirketin antetli kâğıdına yazılmış olmalı, gönderen kişinin ve şirketin iletişim bilgilerini ve ticari faaliyetin içeriğini de kapsamalıdır. Davetiyenin aslı gönderilmelidir. Ticari davetiye mektubu ayrıca seyahat tarihlerini ve etkinliğin süresini de içermelidir.

Polonya ticari vize başvurusunu şahsen yapabileceğiniz gibi Koçak Vize aracılığıyla da yapabilirsiniz. Başvuru evrakları hakkında bilgi almak için başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz. Koçak Vize başvuru merkezi vize alma süreçlerini titizlikle takip etmektedir

Polonya Aile Akraba ve Arkadaş Vizesi

Polonya aile üyelerinden birini veya arkadaşını ziyaret için gidecek olan kişilerin Polonya’dan oturma izni olan veya Polonya vatandaşı olan yakınlarından davetiye talep etmeleri gerekmektedir.  Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda davetiye mektubu istenecek ilk belgedir. Polonya’daki belediyeden alınmış davetiyenin aslı ibraz edilmelidir. Davetiye mektubu gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi, davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler, vize talep eden kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneği de istenmektedir.

Ziyaretçi vizesi başvurusunda istenen diğer belgeleri öğrenmek için Koçak Vize başvuru merkezi vize danışmanları ile iletişim kurabilir, sosyal medya uygulamasından da bize ulaşabilirsiniz.

Polonya Fuar Vizesi

İş ile ilgili bir etkinliğe katılmak, iş görüşmesi yapmak, firma ziyareti gibi amaçlarla planlanan seyahatler, Polonya ticari vize talebi kapsamında değerlendirilir. Ticari vizeye başvurabilmek için Polonya’da faaliyet gösteren bir firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Polonya’daki polis birimlerinin onayını taşıyan davetiye, şirketin antetli kâğıdına yazılmış olmalı,  gönderen kişinin ve şirketin iletişim bilgilerini ve ticari faaliyetin içeriğini de kapsamalıdır. Davetiyenin aslı gönderilmelidir. Ticari davetiye mektubu ayrıca seyahat tarihlerini ve etkinliğin süresini de içermelidir.

Polonya ticari vize başvurusunu şahsen yapabileceğiniz gibi Koçak Vize aracılığıyla da yapabilirsiniz. Başvuru evrakları hakkında bilgi almak için başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz. Koçak Vize başvuru merkezi vize alma süreçlerini titizlikle takip etmektedir.

Polonya Vizesi Gerekli Evraklar

Polonya vize şartları

Polonya vizesi için istenilen Belgeler

Polonya Çalışan Gerekli Evraklar

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) – Ekteki Fotoğraf Ebatına Uygun Olacak.

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan ( Firmamızca sağlanacak )

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Firmanın Antetli Kağıdına Gidiş Amacını ve belirtilen tarihlerde izinli olduğunu anlatan DİLEKÇE ( Örneği Mail Olarak Atılacaktır. ) – Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

8. Firmanın Oda Sicil Kaydı (4 Aydan Eski Olmayan Orjinal )

9. Firmanın Faaliyet Belgesi (4 Aydan Eski Olmayan Orjinal )

10. Vergi Levhası ( Son Vergi Yılı İşlenmiş Olmalıdır )

11. Ticari Sicil Gazete Fotokopileri ( Çalıştığınız iş yerinin kuruluş ,Güncel , Hisse Devri ,Sermaye Arttırımı , Adres Değişikliği V.s )

12. Şirketin İmza Sirküsü Fotokopisi

13. Ssk İşe Giriş Bildirgesiniz ( Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır. )

14. Son Üç Aylık Maaş Bordronuz ( Islak İmzalı Kaşeli Olarak Alınmalıdır )

15. Ssk Hizmet Dökümünüz ( https://www.turkiye.gov.tr ) – Adresinden Alabilirsiniz.

16. Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)

17.Eğer Kişinin Daha Önce Schengen Vizesi Yoksa Emniyetten Protokol Yazısı Alması Gerekmektedir.

18. Var ise Tapu ve Araç Ruhsatı Fotokopileri 

19. Kimlik Fotokopisi

20. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur. )


Polonya İşveren veya Firma Sahipleri İçin Gerekli Evraklar

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan ( Firmamızca sağlanacak )

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Firmanın Antetli Kağıdına Gidiş Amacını ve Gidiş-Dönüş Tarihini Belirten DİLEKÇE ( Örneği Mail Olarak Atılacaktır.) – Islak İmzalı ve Kaşeli Olacak

8. Firmanın Oda Sicil Kaydı (4 Aydan Eski Olmayan Orjinal )

9. Firmanın Faaliyet Belgesi (4 Aydan Eski Olmayan Orjinal )

10. Vergi Levhası ( Son Vergi Yılı İşlenmiş Olmalıdır )

11. Ticari Sicil Gazete Fotokopileri ( Çalıştığınız iş yerinin kuruluş ,Güncel , Hisse Devri ,Sermaye Arttırımı , Adres Değişikliği V.s )

12. Şirketin İmza Sirküsü Fotokopisi

13. Bağkur Dökümü ( https://www.turkiye.gov.tr ) Adresinden Alınabilir.

14. Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)

15.Eğer Kişinin Daha Önce Schengen Vizesi Yoksa Emniyetten Protokol Yazısı Alması Gerekmektedir.

16. Var ise Tapu ve Araç Ruhsatı Fotokopileri 

17. Kimlik Fotokopisi

18. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur. )

Polonya Emekliler İçin Gerekli Evraklar

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan ( Firmamızca sağlanacak )

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Gidiş Amacını Belirtlen DİLEKÇE 

8. Emekli Kimlik Kartınız – Emekli Cüzdanı Fotokopiniz

9. Son 6 ( Altı Aylık Emekli Maaş Dökümünüz ) – Bankadan Islak İmzalı ve Kaşeli Olarak Alınmalıdır.

10. Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)

11.Eğer Kişinin Daha Önce Schengen Vizesi Yoksa Emniyetten Protokol Yazısı Alması Gerekmektedir.

12. Var ise Tapu ve Araç Ruhsatı Fotokopileri 

13. Kimlik Fotokopisi

14. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur. )

Polonya Öğrenciler için Gerekli Evraklar

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanacak)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) – Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

8. Kimlik Fotokopisi

9. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur. )

10. Sponsor Evrakları ( Baba , Anne Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

12.Eğer Kişinin Daha Önce Schengen Vizesi Yoksa Emniyetten Protokol Yazısı Alması Gerekmektedir.

Önemli Bilgi:

***Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa:

***Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname eklenmelidir. ( orjinali sunulmalıdır. ) Ebeveynler birlikte gidiyorsa çocuk adına doldurulmuş olan başvuru formunda anne ve babanın ıslak imzası zorunludur.)

SPONSOR İŞVERENSE;

  • Oda Sicil Kaydı (4 Aydan Eski Olmayan Fotokopisi )
  • Firmanın Faaliyet Belgesi (4 Aydan Eski Olmayan Fotokopisi )
  • Firmanın Ticari Sicil Gazete Fotokopileri
  • Vergi Levhası ( Son Vergi Yılı Mutlaka İşlenmiş Olmalıdır )
  • İmza Sirküsü Fotokopisi
  • Bağkur Dökümü
  • Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA HESABI aslı ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )

 SPONSOR ÇALIŞANSA;

  • Oda Sicil Kaydı (4 Aydan Eski Olmayan Fotokopisi )
  • Firmanın Faaliyet Belgesi (4 Aydan Eski Olmayan Fotokopisi )
  • Firmanın Ticari Sicil Gazete Fotokopileri
  • Vergi Levhası ( Son Vergi Yılı Mutlaka İşlenmiş Olmalıdır )
  • İmza Sirküsü Fotokopisi
  • Ssk İşe Giriş Bildirgenizin Fotokopisi
  • Ssk Hizmet Dökümünüz(E-devlet’ ten Barkodlu Döküm Halinde Temin Edebilirsiniz)
  • Son Üç Aylık Maaş Bordronuz ( Mutlaka Islak İmzalı Kaşeli Olarak Alınmalıdır )
  • Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA HESABI aslı ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )

 SPONSOR EMEKLİYSE;

  • SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli)
  • Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı-kaşeli ve emekli cüzdanı).
  • Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA HESABI aslı ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )

 SPONSOR KAMU PERSONELİ İSE;

  • Bağlı Bulunduğu Kurumun Kimlik Fotokopisi
  • Son Üç Aylık Maaş Bordrosu Kaşeli İmzalı
  • Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak
  • İmzalı BANKA HESABI aslı ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir

Başvuru sahibi öğrenci veya çalışmıyor ise; ve kendi banka hesabı yoksa, aileden biri ya da başka biri sponsor oluyor ise; o kişiden alınan noter onaylı TAAHHÜTNAME ve o kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli, güncel banka hesabı

Polonya Eczacılar ve Avukatlar İçin Gerekli Evraklar

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan ( Firmamızca sağlanacak )

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Firmanın Antetli Kağıdına DİLEKÇE ( Örneği Mail Atılacaktır. ) – Islak İmzalı ve Kaşeli Olacak

8. AVUKATLAR İÇİN ;

– Avukatlık Baro Belgeniz Güncel ve ASLI

–  Kurum Kimlik Fotokopiniz

– Vergi Levhası Fotokopiniz  döneme Yıla Ait

– İmza Beyannameniz

  ECZACILAR İÇİN ;

– Bağlı bulunduğunuz Odadan Eczacılık Belgeniz ASLI ve Üç aydan eski olmayan

–  İmza Beyannameniz

– Vergi Levhası Fotokopiniz  döneme Yıla Ait

9. Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)

10.Eğer Kişinin Daha Önce Schengen Vizesi Yoksa Emniyetten Protokol Yazısı Alması Gerekmektedir.

11. Var ise Tapu ve Araç Ruhsatı Fotokopileri 

12. Kimlik Fotokopisi

13. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur. )

Polonya Memurlar İçin Gerekli Evraklar

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan ( Firmamızca sağlanacak )

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kurum Görev ve İzin Dilekçesi ( Islak İmzalı ve Kaşeli Olacak )

8. Son Üç Aylık Maaş Bordrosu ( Islak İmzalı ve Kaşeli Olacak )

9. Kurum Kimlik Fotokopisi

10. Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)

11.Eğer Kişinin Daha Önce Schengen Vizesi Yoksa Emniyetten Protokol Yazısı Alması Gerekmektedir.

12.Var ise Tapu ve Araç Ruhsatı Fotokopileri

13. Kimlik Fotokopisi

14. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur. )

Polonya Vizesi Başvuru Formları

İngilizce Schengen Başvuru Formu

Türkçe Schengen Başvuru Formu

Kargo Teslimat Formu

Vekaletname (Yetkilendirme)

Ankara Büyükelçiliği Ek Formu

İstanbul Başkonsolosluğu Ek Formu

Eksik Evrak Dilekçesi

Tır Başvuru Formu Ek Formu

Tır Şoförü-Nakliye beyan formu

Vekaletname (Yetkilendirme) formlarını doldurmadan önce aşağıdaki örnek formlardan yardım alabilirsiniz.

 Örnek Vekaletname formu (18 yaş altı)
 Örnek Vekaletname formu (18 yaş üstü)

Polonya Vize Ücreti

Schengen Vize Ücreti

Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.

Vize ücreti, sadece Euro kabul edilmektedir. Vize ücretinin tam ve hazır getirilmesi rica olunur.

YAŞVİZE HARÇ BEDELİBAŞVURU MERKEZİ ÜCRETİKOÇAK VİZE HİZMET BEDELİTOPLAM
0 – 5 Yaş0 €40 €50 €90 € + Sigorta
6 – 11 Yaş40 €40 €50 €130 € + Sigorta
12 Yaş ve Üzeri80 €40 €50 €170 € + Sigorta
  • Zorunlu seyahat sağlık sigortaücretleri aşağıda paylaşılmıştır.
  • Polonya vize başvurusunun ret ile sonuçlanma durumunda vize başvurusu için gerçekleştirmiş olduğunuz ücretler iade edilmez.
  • Polonya vizesi için yapılması gereken konsolosluk ödemesi Euro ve Nakit olarak yapılmalıdır. Başvuru merkezi ve zorunlu kargo ödemesi TL olarak nakit veya kart ile ödenebilir.
  • Polonya vize başvurusunda bulunacak Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşlarının aile bireyleri ile birlikte seyahat etmeleri ya da seyahat sırasında buluşacaklarsa, konsolosluk vize harcından muaftır.
  • Öğrenci gezileri için öğrencilere refakat eden öğretmenler konsolosluk vize harcından muaftır.
  • Polonya’ya seyahat edecek engelliler ve refakatçısı başvuru merkezi ödemesinden muaf olup, vize harcını ödemesi gereklidir

Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri

Aşağıdaki sigorta ücretleri konsolosluk vize başvuru isteklerine uygun olarak ve Covid-19 teminatı içeren sigorta poliçeleri içindir. 80 yaş üzeri sigorta primleri için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

GÜN SAYISI     ÜCRETLENDİRME (0-80 YAŞ)

1 – 16 Gün12,00 €
1 Ay15,00 €
3 Ay20,00 €
6 Ay25,00 €
1 Yıl35,00 €

Polonya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Almanya, Polonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Polonya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Polonya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

Çok girişli Polonya vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Polonya Vizesi İşlem Süresi

Polonya vizesi başvurusu yaptığınız günden sonra genellikle 4-5 iş gününde sonuçlanır. Bununla birlikte konsolosluğun belirtmiş olduğu süre 15 günüdür ve Bazı yoğun dönemlerde bu süre 15 iş gününü bulmaktadır. Bu sebepten 4-5 günü baz alarak işlem yapılmamasını öneriyoruz.

Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.

Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.

İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.

Polonya Vizesi Randevu Alma

Polonya vizesi randevu alma işlemleri aşağıdaki linke tıklayarak alabilirsiniz.

https://online.vfsglobal.com/Global-Appointment/

https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/pol/

Polonya Vize Başvuru Takip

Polonya vize başvurularını buradan takip etmek için tıklayınız

https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/pol/

https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/pol/

Sorular ve Cevaplar

Polonya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?

Polonya vize reddi sonucunda size bir ret mektubu verilir ve bu ret mektubunda ret gerekçesi beyan edilir. Polonya vize reddi sonunda itiraz hakkınız bulunmaktadır. Eğer ret kararının yerinde olmadığını düşünüyorsanız redde itiraz edebilirsiniz. Polonya vize reddine itiraz, vize sonucunuzu aldığınız günden itibaren 1 ay içinde yapılmalıdır.

Polonya vize reddine itiraz için özel bir form yoktur. Polonya vize reddine itiraz vize red mektubunuzda yazan sebepleri açıklar nitelikte Polonya yazılmış bir dilekçe hazırlamalısınız. Bu dilekçe içerisinde tarih, kişisel bilgileriniz (İsminiz, Pasaport ve TC numarası, doğum tarihi gibi) ve iletişim bilgileriniz yer almalıdır. Bununla birlikte vize ret mektubunuzda yer alan numarayı da eklemelisiniz. Dilekçenizi muhakkak imzalamalısınız.

Bu dilekçeye ek olarak vize ret mektubunuz, ret kararının yanlış olduğunu düşündüğünüz evrakları Polonya’ya çevirerek eklemelisiniz (Vize başvurusu sırasında sunmuş olduğunuz evrakları tekrar sunmanıza gerek yoktur).

Polonya vize ret dilekçenizi ve ret mektubunuzu ilgili Polonya konsolosluğuna posta, fax ya da e-posta yolu ile iletebilirsiniz. Polonya konsolosluk ve büyükelçilik iletişim bilgileri bu sayfanın devamında paylaşılmıştır.

Polonya vize reddine itiraz ücretsizdir ve bu süreç 3 ay kadar sürebilmektedir. İtiraz işlemi süresince başka bir Schengen ülkesi ya da Polonya için vize başvurusunda bulunamazsınız.

Ret cevabına karşı mahkemede dava açılabilmektedir. Bu konuda bilgiyi
www.berlin.de/sen/justiz/gerichte/vg/ internet sayfasında bulabilirsiniz.

Polonya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?

Polonya vize reddi aldıktan sonra itirazda bulunmadıysanız yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. (Yukarıda belirttiğim gibi itiraz süresince vize başvurusunda bulunamazsınız. İtiraz sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.) Bu yapacağınız vize başvurusu yine Polonya üzerinden olmalıdır. Polonya vize reddi sonrasında başka ülke üzerinden Schengen vizesi almak için başvuru yaparsanız sonuç yüksek ihtimalle ret olur. Bunun sebebi ise, Schengen ülkelerinin bir kuralı olan vize reddi durumunun ret kararı veren ülke üzerinden kaldırılması gerektiğindendir. (Ret kararı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtiyse başka ülke üzerinden başvuru yapılması büyük sakınca doğurmaz).

Yeni yapacağınız başvuruda almış olduğunuz ret mektubundaki eksiklikleri tamamlamalı ve dilekçenizde açıklama yapmanızı tavsiye ederiz. Yeni yapılan Polonya vize başvurusu için de tüm evrakları tekrar hazırlamalı ve aynı işlemleri tekrar yapmalısınız. Bununla birlikte aynı vize ücretlerini de ödemeniz gerekmektedir.

Polonya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Polonya Ankara Büyükelçiliği

Ankara Çek Cumhuriyeti (Çekya) Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü görev alanındaki iller;

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir,  Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin,Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat.

Adres: 06-650 Ankara – Kavaklidere PK-20, Ataturk Bulvari 241

Telefon: +90 312 457 20 00

Faks: +90 312 468 83 01

E-posta: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.pl

Polonya Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü

Adres: 06-650 Ankara – Kavaklidere PK-20, Ataturk Bulvari 241

Telefon:  +90 312 457 20 17, +90 312 457 20 18

Faks: +90 312 468 83 01

E-posta: ankara.wk.dyzurny@msz.gov.pl

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

İstanbul Polonya Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;

İstanbul, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yalova ve  Zonguldak.

Adres: Maslak Mah. Eski Büyükdere Cad. No. 7, GİZ 2000 Plaza K. 5, 34485 Sarıyer – İstanbul

Telefon: +90 212 290 66 30

Faks: +90 212 290 66 32

E-posta: stambul.kg.konsulat@msz.gov.pl

Çalışma saatleri: Hafta içi her gün, 08.30 – 16.30 saatleri arası

Polonya vizesi web sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Call Now Button
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Size nasıl yardımcı olabiliriz.