İsviçre Vizesi
Merhabalar! İsviçre vizesi hakkındaki tüm bilgileri sizin için yazdık.
İsviçre vizesi sitesi web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Kaliteli güvenli ve garantili vize hizmeti almak ve vize işlemlerini yapmak için bizim ile iletişime geçiniz.
İçindekiler
İsviçre Hakkında Genel Bilgi
Başkent : Bern
Telefon : +41
Alan : 41,285 km2
Nüfus : 8.000.000
Para Birimi : İsviçre Frangı (CHF)
İsviçre Vizesi Hakkında Bilgi
İsviçre Turist Vizesi
İsviçre 2008 yılından itibaren Schengen bölgesine dahil olmuştur. Bu ülkeye seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İsviçre Schengen turistik vizesine başvurmalıdırlar. Bununla beraber Hususi Pasaport, Hizmet Pasaport ve Diplomatik Pasaport sahipleri, ziyaretlerinin 90 günü geçmemesi ön koşulu ile İsviçre vize yükümlülüğünden muaf tutulmaktadırlar.
Ankara İsviçre Büyükelçiliği, Konsolosluk Departmanı’nı 2013 yılında kapatılmıştır. Vize başvuruları, İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu tarafından takip edilmektedir. 90 günden kısa süreli seyahatler için vize başvuruları, doğrudan konsolosluğa yapılmamakta, yetkili İsviçre Vize Başvuru Merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir.
Kısa süreli seyahatlerde ve turistik seyahatlerde İsviçre Schengen turistik vizesine başvurulmaktadır. Vize başvurusunda bulunan kişiden, Pasaport, Vize Başvuru Formu, Biometrik Fotoğraf, Nüfus Kayıt Örneği, Turistik Vize Talep Dilekçesi, kişinin finansal durumunu gösteren belgeler ve seyahat planı detayları talep edilmektedir.
İsviçre Turistik Vizesi başvurunuzda size yardımcı olabilmemiz için vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.
Ankara İsviçre Vize İşlemleri Merkezi
İsviçre, Avrupa’da yer alan ve 8 milyonluk nüfusuyla dünyanın en sakin ülkeleri arasında bulunuyor. Avrupa Birliğine üye olmamasına rağmen özel konumu ve statüsü nedeniyle Schengen ülkeleri arasına dahil edilen ülkelerdendir. Bundan dolayı İsviçre vizesi alan kişiler aynı zamanda da Schengen sınırlarına tabi olan diğer ülkeleri de gezebiliyor. Ancak, ilk olarak vizenin alındığı ülkeye gidilmesi ve daha sonra diğer ülkelerin ziyaret edilmesi önem arz ediyor. İsviçre’den alınan Schengen vizesiyle bir başka Schengen ülkesine giriş yapıldığında böyle bir kural olmasada o ülkeye alınmama riski söz konusudur.
İsviçre Aile, Arkadaş ve Akraba Vizesi
İsviçre’de ikamet eden bir akrabasını veya arkadaşını ziyaret etmek isteyenlerin başvuracağı Schengen vizesi türüdür. İsviçre’ye seyahatini Aile/Arkadaş Ziyareti amaçlı gerçekleştirecek kişilerin, İsviçre’deki tüm masraflarının karşılayacağını beyan eden Taahhüt Belgesini sunmaları gerekir. Ayrıca bu kişilerin Türkiye’de halen çalışmakta olduklarını ve düzenli bir işe sahip olduklarını ispatlamaları istenmektedir. Vize talep dilekçesinde; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgileri, maaş bilgileri, İsviçre’ ye gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını beyan edilmelidir.
Başvuruda istenen diğer belgeler hakkında bilgi edinmek ve başvurunuzda size yardımcı olabilmemiz için, Vize Ankara danışmanlarıyla irtibata geçebilirsiniz.
İsviçre aile, akraba, arkadaş veya dost ziyareti için vize işlemleri
İsviçre’de az olmakla beraber yaşayan Türkler vardır. Bunları ziyaret edecek kişilerin mutlaka İsviçre vizesi almaları gerekiyor. Schengen ülkesi olan İsviçre’ye girmek için herhangi bir muafiyetin söz konusu olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Umuma mahsus her pasaport sahibi kişinin veya hususi pasaport sahiplerinin vize müracaatı yaparak İsviçre’ye girmesine müsaade ediliyor.
İsviçre Ticari Vize
İsviçre’ye ticari bir faaliyet, konferans, fuar ve toplantı gibi bir etkinliğe katılmak maksadıyla seyahat edeceklerin başvuracağı Schengen vizesi kategorisidir.
İsviçre ticari vizesi başvurusu için davet mektubu gerekmektedir. İsviçre’deki şirket veya kurum; davet edilen kişinin kişisel bilgilerini, ziyaret amacını, seyahat tarihlerini, gereken giriş sayısını, seyahat masraflarını üstlenen kişi/kurumu ve kişinin nerede kalacağı gibi bilgilerini içeren bir davetiye hazırlamalıdır. Antetli kağıda, imzalı ve kaşeli olarak, aslı ve fotokopisi birlikte konsolosluk tarafından istenmektedir. İsviçre iş ziyaretinin amacı bir ticari organizasyona veya fuara katılım ise; giriş bileti, giriş kartı ya da ticari organizasyonun bilgileri de ibraz edilmelidir.
Ticari vize başvuruları için gerekli diğer belgelerin neler olduğu konusunda bilgi almak için vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz.
İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?
İsviçre’ye seyahat gerçekleştirmek için ilk önce yetkili vize ofisleri üzerinden TLS Contact ve İsviçre Büyükelçiliğinden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. İsviçre vizesi için gerekli evrakları ve İsviçre vizesi için istenilen belgeleri hazırladıktan sonra ve İsviçre vize ücretini yatırdıktan sonra İsviçre için 1 aylık İsviçre vizesi, 3 aylık İsviçre vizesi, 6 aylık İsviçre vizesi, 1 yıllık İsviçre vizesi alabilirsiniz.
- Pasaport ( İsviçre vizesi alabilmeniz için en az 6 aylık süreli pasaporta sahip olmalısınız)
- Pasaportunuzda iki boş sayfa olmalıdır.
- Pasaport orijinali ve son 5 yıla ait vizeli sayfaların fotokopisi
- İsviçre Schengen vize başvuru formu (Buradan İndirebilirsiniz)
- 2 adet 35×45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf (Detayları burada açıklanmıştır)
- Seyahat sağlık sigortası
- Otel rezervasyonu ya da varsa davetiye mektubu
- Gidiş-dönüş uçak (ulaşım) rezervasyonu
- Finansal durumu gösterir evraklar
- Çalışma durumunu gösterir mesleki evraklar
- Nüfus kayıt örneği
- Seyahat amacını kanıtlar nitelikte ek davetiye ve belgeler
- Varsa tapu, ruhsat, kira kontrat vb. fotokopisi
İsviçre vize istiyor mu? İsviçre’ye vize var mı?
İsviçre vize istiyor mu? İsviçre’ye vize var mı? İsviçre vize gerekiyor mu? İsviçre vize ister mi? İsviçre yeşil pasaporta vize istiyor mu? İsviçre vize gerekiyor mu?
Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır.
İsviçre’ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
İsviçre Schengen vizesi (90 güne kadar – C tipi vize) başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. İsviçre Schengen vize başvurusu VFS Global İsviçre vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir ve buradan gerçekleştirilen vize başvurusu konsolosluğa gönderilir.
İsviçre vize başvurusu nasıl yapılır? İsviçre vizesi nereden alınır?
İsviçre vizesi yetkili vize ofisleri üzerinden başvuru yapılarak alınabilir. Vize ofisleri sizin adınıza vize başvurusu yapma yetkisine sahiptirler.
Ayrıca TLS Contact İsviçre vize başvurusu merkezi üzerinden de yapabiliriler.
İsviçre Vize Türleri
İsviçre Schengen vize (C Tipi )
90 gün altı vizedir. İsviçre’da 90 günden daha az bir sürede kalınacak ise C-tipi vizeden birilerini seçip almaları gerekmektedir.
- Turistik vize (Turizm vizesi)
- Ticari Vize (iş ve fuar vizesi)
- Çalışma vizesi
- Aile ve Arkadaş ziyaret vizesi
- Eğitim Vizesi
- Tır Şoförü vizesi
İsviçre Ulusal Schengen vize (D Tipi – Uzun Dönem )
90 gün üzeri vize tipidir. İsviçre’da 90 günden fazla kalınacak ise D-tipi vizeleri almaları gerekmektedir. Çalışma, Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi, Staj, Dil Kursu için alınan vize tipidir
- Çalışma vizesi
- Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi vizesi
- Staj vizesi
- Dil Kursu
İsviçre Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
- Schengen vizesi başvuruları için elçilik ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevunun, seyahat tarihinden en az 15 gün önce alınması tavsiye edilmektedir.
- Elçilik ya da konsolosluktan alınan randevu sonrasında istenen belgelerin tamamı elden teslim edilmektedir.
- Pasaportun ve önceki vizelerin tüm kopyalarının seyahat tarihinden önce en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportlarda ise en az iki boş sayfa bulunmalıdır.
- İlk kez Schengen vizesine başvuruda bulunacakların randevu alarak parmak izi vermeleri gerekmektedir. Parmak izi, 5 yıl süre için geçerlidir. Bununla birlikte, 02.02.2015 tarihinden önce İsviçre vizesi için alınan parmak izleri İsviçre Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.
- 10 yıldan daha eski olan pasaportlarla İsviçre’ye seyahat etmek mümkün değildir.
İsviçre Vizesi Gerekli Evraklar
1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız ve işlem gören tüm Sayfaların RENKLİ fotokopisi
2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )
3. Schengen Başvuru Formu (Firmamızca sağlanacak)
4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanacak)
5. Otel Konfirmasyonu
6. Uçak Bileti
7. Kimlik Fotokopisi
8. Firmanın Antetli Kağıdına DİLEKÇE ( Örneği Mail Atılacaktır.)
9. Firmanın Oda Sicil Kaydı (4 Aydan Eski Olmayan Orjinal )
10. Firmanın Faaliyet Belgesi (4 Aydan Eski Olmayan Orjinal )
11.Ticari Sicil Gazete Fotokopileri (Çalıştığınız iş yerinin kuruluş ,Güncel , Hisse Devri ,Sermaye Arttırımı , Adres Değişikliği V.s )
12. Vergi Levhası ( Son Vergi Yılı İşlenmiş Olmalıdır )
13. Şirketin İmza Sirküsü Fotokopisi
14. Bağkur Dökümü ( www.turkiye.gov.tr ) Adresinden Alınabilir.
14. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.)
15. Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)
16. Firmanın Ünvanının Göründüğü ve Firmaya Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)
17. Var ise Tapu Araç Ruhsatı ve Kredi Kartı Ekstreniz Banka Kaşeli Olarak
Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
Aile Ziyareti
* İsviçre’den Gelen Davetiyeniz ( Mail Olarak Gönderilebilir )
* Davetiye gönderenin Oturum Kimlik Kartı fotokopisi
* Davetiye Gönderen kişinin maddi durumunu gösteren belgeler
* Davetiye gönderen kişi ile akrabalık derecesini gösteren Aile nüfüs kayıt örneği
Ticari
* Ticari Seyahatleriniz İçin İsviçre’deki Firmadan Davetiye ( Mail Olarak Gönderilebilir )
* Şirket Antetli Kağıdına gidiş amacına istinaden masraflar tarafından karşılandığına dair Dilekçe
* Şirketin Banka Hesap Özeti ( Son 7 aylık kaşeli – imzalı ve İmzayı atan kişinin İmza Sirküsü zorunludur )
*Seyahatiniz süresini kapsayan Otel Rezervasyonu
Turistik
* Uçak ve Otel Rezervasyonları
* Tur İle Gidiliyorsa ; Tur Kayıt ve Ödendi makbuzu .
Not : Banka’dan ve İş yerinden alınan belgelerde ıslak kaşeli ve imza olmak zorundadır .
İsviçre Vizesi Başvuru Formları
İngilizce Schengen Başvuru Formu indir
Türkçe Schengen Başvuru Formu indir
Kargo Teslimat Formu indir
Vekaletname (Yetkilendirme) formu indir
Ankara Büyükelçiliği Ek Formu
İstanbul Başkonsolosluğu Ek Formu
Eksik Evrak Dilekçesi
Tır Başvuru Formu Ek Formu
Tır Şoförü-Nakliye beyan formu
Vekaletname (Yetkilendirme) formlarını doldurmadan önce aşağıdaki örnek formlardan yardım alabilirsiniz.
Örnek Vekaletname formu (18 yaş altı)
Örnek Vekaletname formu (18 yaş üstü)
İsviçre vize ücreti
Schengen Vize Ücreti
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.
Vize ücreti, sadece Euro kabul edilmektedir. Vize ücretinin tam ve hazır getirilmesi rica olunur.
YAŞ | VİZE HARÇ BEDELİ | BAŞVURU MERKEZİ ÜCRETİ | KOÇAK VİZE HİZMET BEDELİ | TOPLAM |
0 – 5 Yaş | 0 € | 40 € | 50 € | 90 € + Sigorta |
6 – 11 Yaş | 40 € | 40 € | 50 € | 130 € + Sigorta |
12 Yaş ve Üzeri | 80 € | 40 € | 50 € | 170 € + Sigorta |
- Zorunlu seyahat sağlık sigortaücretleri aşağıda paylaşılmıştır.
- İsviçre vize başvurusunun ret ile sonuçlanma durumunda vize başvurusu için gerçekleştirmiş olduğunuz ücretler iade edilmez.
- İsviçre vizesi için yapılması gereken konsolosluk ödemesi Euro ve Nakit olarak yapılmalıdır. Başvuru merkezi ve zorunlu kargo ödemesi TL olarak nakit veya kart ile ödenebilir.
- İsviçre vize başvurusunda bulunacak Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşlarının aile bireyleri ile birlikte seyahat etmeleri ya da seyahat sırasında buluşacaklarsa, konsolosluk vize harcından muaftır.
- Öğrenci gezileri için öğrencilere refakat eden öğretmenler konsolosluk vize harcından muaftır.
- İsviçre’ye seyahat edecek engelliler ve refakatçısı başvuru merkezi ödemesinden muaf olup, vize harcını ödemesi gereklidir
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri
Aşağıdaki sigorta ücretleri konsolosluk vize başvuru isteklerine uygun olarak ve Covid-19 teminatı içeren sigorta poliçeleri içindir. 80 yaş üzeri sigorta primleri için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
GÜN SAYISI ÜCRETLENDİRME (0-80 YAŞ)
1 – 16 Gün | 12,00 € |
1 Ay | 15,00 € |
3 Ay | 20,00 € |
6 Ay | 25,00 € |
1 Yıl | 35,00 € |
Sorular ve Cevaplar
İsviçre Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?
Almanya, İsviçre, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Estonya, Finlandiya, İsviçre, Hollanda, İspanya, İsviçre, İsviçre, İtalya, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Çok girişli İsviçre vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.
İsviçre Vizesi Kaç Günde Çıkar? İsviçre Vizesi İşlem Süresi
İsviçre vizesi başvurusu yaptığınız günden sonra genellikle 4-5 iş gününde sonuçlanır. Bununla birlikte konsolosluğun belirtmiş olduğu süre 15 günüdür ve Bazı yoğun dönemlerde bu süre 15 iş gününü bulmaktadır. Bu sebepten 4-5 günü baz alarak işlem yapılmamasını öneriyoruz.
Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.
Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.
İsviçre Vizesi Randevu Alma
İsviçre vizesi randevu alma işlemleri aşağıdaki linke tıklayarak alabilirsiniz.
https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/swe/
https://ch.tlscontact.com/tr/ank/register.php
İsviçre Vize Başvuru Takip
İsviçre vize başvurularını buradan takip etmek için tıklayınız
https://ch.tlscontact.com/tr/ank/index.php
İsviçre Vize Başvurusu için Bankada Ne Kadar Para Olmalı?
İsviçre vize başvurusu için bankada ne kadar para olmalı ya da İsviçre vizesi almak için bankada ne kadar para göstermeliyim? Bu sorular bize en çok sorulan ve genellikle cevabı çok yanlış bilinen sorulardır. Bu durumu size mantığı ile açıklayacağım.
Öncelikle bankada para göstermek biraz yanlış olur. Konsolosluklar, bankanızda zaten gerekli olan miktarın bulunması bekler. Ani para girişleri yapmak da her zaman konsoloslukları düşündüren ve şüpheye düşüren bir durumdur.
İsviçre vizesi almak için bankada bulunması gereken miktar şu kadar olmalı diye net rakam söylenemez. Bazı internet sitelerinde bunu görüyorum ve o şekilde yaparsanız durumunuzu riske atarsınız.
Size ilk olarak bankada görünmesi gereken minimum miktar hesabından bahsetmek istiyorum.
- Bir uçak firması sitesine girin ve seyahat edeceğiniz tarihlerdeki uçak bileti fiyatlarına bakın.
- Seyahat tarihlerdeki konaklayacağınız otel fiyatlarını internetten hesaplayın (Davetiyeli gidiyorsanız ve size konaklama sağlanıyorsa bu konuyu es geçebilirsiniz)
- İsviçre’da kalacağınız her bir gün için eğer masraflarınızı karşılayan bir davetiye varsa en az 40 €, eğer davetiyeniz yoksa 100 € olarak hesap yapın.
Yukarıdaki üç durumu hesaplayarak bankada göstermeniz gereken minimum miktarı bulabilirsiniz. Tabi burada hesap yaparken çok kötü bir uçak ve otel baz alınmamalı, çıkan hesabın üstüne de Türkiye’ye döndükten sonra en az 1 ay yaşayacak kadar nakit de eklemelisiniz.
Diğer bir önemli nokta ise, bankada bulunması gerekli olan miktar kanıtlanabilir geliriniz ile uyumlu bir miktar olmalıdır. Her ay belirli miktarda para biriktirip o birikim ile seyahat edebileceğinizi gösterebiliyor olmalıdır.
Emekli olup İsviçre’ye davetiye ile gidecekler için İsviçre’da 3 ay kalsalar dahi 700 € civarı nakit göstermeleri yeterlidir. Bizim tavsiyemiz yapılabiliyorsa 1000 € gösterilmesi yönündedir.
Bankada bulunması gereken para Euro ya da TL olabilir. Kredi kartı bakiyeleri nakit olarak kabul edilmez.
Uyarılar
Turistik seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için yukarıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı ilgili Konsolosluk/Elçilik vize bölümüne teslim edildikten sonra esasen 15 gün içersinde karar vermek zorundadır. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Başvuru evrakının TLS Contact´dan Vize Bölümüne teslim edilmesi ve oradan tekrar geri gönderilmesi de ilaveten bir kaç gün sürebilir. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya İsviçre´nın dini Bayramları olan Paskalya ve Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilir.
25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmektedir. Bu nedenle TLS Contact vize başvurularını sadece randevuyla almaktadır. Parmak izi alımı için her başvuru sahibinin şahsen TLS Contact şubesine gitmesi gerekmektedir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke İsviçre ise, başvurunuzu tüm TLS Contact ofislerinden gerçekleştirebilirsiniz. Evraklarınız otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin bağlı olduğunuz Konsolosluk Vize Bölümüne iletilir. Schengen Bölgesinde farklı ülkelere de seyahatiniz olacak ise en uzun konaklama yapacağınız ülkenin temsilciliğinden başvurmanız gerekmektedir.
Pasaportlarda yer alan uzatma ibareleri vize başvuruları için geçerli değildir. Uzatma ibaresi yer alan pasaportların tekrar ilgili birim tarafından yenilenmesi gerekmektedir. Bu ibare ile başvuru yapılmak istenmesi durumunda başvuru kabul kararı tamamen dış temsilciliklere aittir.
Tüm TLS Contact ofisleri, Türkiye’de ikamet ettiğiniz il veya ilçeden bağımsız olarak, vize başvurunuzu kabul etmektedir. Fakat dış temsilciliklerin belirlenmiş yetki alanları bulunmaktadır. Buna bağlı olarak her TLS Contact ofisinin de bağlı bulunduğu bir dış temsilcilik mevcuttur. Başvurunuz TLS Contact ofisleri tarafından ikamet ettiğiniz ilden sorumlu İsviçre dış temsilciliğinin Vize Bölümü’ne iletilecektir.
İkamet ettiğiniz şehir ile başvuru yapmayı istediğiniz TLS Contact ofisinin bulunduğu şehrin aynı diplomatik temsilciliğin (Elçilik veya Konsolosluk) yetki alanında olması gerekir. Eğer başvuru yapacağınız TLS Contact ofisi başvurunuzu inceleyecek diplomatik temsilciliğin yetki alanı dışında ise bu işlem için ayrıca dış şube hizmet ücreti talep edilecektir. Ücret detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
İsviçre Büyükelçiliği ve Konsolosluğu İletişim Bilgileri
İsveç İstanbul Başkonsolosluğu
Adres: İsveç Başkonsolosluğu, P.K. 125, 34433 Beyoğlu, İstanbul/Türkiye
Ziyaret Adresi: İstiklal Caddesi 247, Batı girişi (İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Araştırma Enstitüsü)
Şah Kulu Bostanı Sk, Güney girişi (Vize, göç, konsolosluk işlemleri ve genel sorular)
Telefon:
Konsolosluk işlemleri ve genel sorular için;
+90 212 334 06 00
Vize ve göç için;
+90 212 334 06 06
Fax: +90 212 334 06 28
E-Posta Adresleri;
Genel sorular için;
generalkonsulat.istanbul@gov.se
Konsolosluk işlemleri ve İsveç pasaportu için;
generalkonsulat.istanbul-konsul@gov.se
Vize ve göç için;
generalkonsulat.istanbul-visum@gov.se
Randevu ve iletişim için;
Web Sitesi: https://www.swedenabroad.se/tr/embassies/t%C3%BCrkiye-%C4%B0stanbul/%C4%B0leti%C5%9Fim-bilgileri/
İsveç Ankara Büyükelçiliği
Adres: Katip Çelebi Sokak No:7 Kavaklıdere, Ankara
Telefon: +90 312 455 41 00
Fax: +90 312 455 41 20
Büyükelçiliğin halka açık olduğu saatler: Pazartesi’den Perşembe’ye kadar saat 09.00-12.00 arasıdır (şu an için sadece rezervasyon yapıldıktan sonra).
Telefon saatleri: Pazartesi’den Perşembe’ya saat 10.30-12.30 ve 14.00-15.00 arasındadır. Cuma günleri ise 10.30-13.30 arasındadır.
E-posta: ambassaden.ankara@gov.se
Tüm diğer konsolosluk soruları için e-posta: generalkonsulat.istanbul-konsul@gov.se
Randevu ve iletişim için;
Web Sitesi: https://www.swedenabroad.se/tr/embassies/t%C3%BCrkiye-ankara/kontakt/
Adım Adım schengen vizesi nasıl alınır? tıklayınız
İsviçre Vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bizim ile iletişime geçmek için tıklayınız.